Leidse wijkwinkelcentra werken samen in Shopja!

De ondernemersverenigingen van De Luifelbaan, Stevensbloem, Kooiplein en De Kopermolen gaan onder de naam Shopja! gezamenlijk de belangen van de wijkwinkelcentra behartigen. De samenwerking zet in op aantrekkelijker winkelcentra.

Het onderhoudsniveau in de wijkwinkelcentra laat te wensen over vinden de winkeliers. Zo is in sommige gebieden de bestrating verouderd, staat er onkruid, slingert er afval rond en is er soms overlast door een tekort aan handhaving. Ondernemers kaarten dit aan bij de gemeente maar vinden onvoldoende gehoor.

Dat willen zij veranderen door hun krachten te bundelen en gezamenlijk de belangen van de winkelcentra te behartigen. Koen de Wit, winkelier op de Luifelbaan, heeft er vertrouwen in. “Laten we ermee beginnen dat de gemeenteraad en de wethouders langskomen. Laten we dat contact leggen.”

Als hart van de wijk, zijn de wijkwinkelcentra onmisbaar. “Mensen komen graag naar de wijkwinkelcentra,” vertelt Arno van Laarhoven, winkelier op de Stevensbloem. “Ze willen hier winkelen, maar ze willen ook voor een praatje, voor een bakje koffie, de buurman even aanspreken.” Daar komt bij, vertellen de ondernemers, dat de winkels onderdeel zijn van de geschiedenis van de wijk zijn. De winkels staan er soms al vijftig jaar en zijn vaak familiebedrijven. Dat bindt mensen.

 

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×