(Foto's: Chris de Waard).

Leiden gaat bermen vroeger maaien

Een aantal bermen in Leiden wordt de komende jaren vroeger gemaaid dan voorheen gebruikelijk was. Het gaat hier om wat de gemeente ‘verbeterbermen’ noemt. Dat zijn bermen waarin veel grassen groeien, maar weinig kruiden. Die bermen worden voortaan al in de maand mei gemaaid.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Door ander maaibeleid krijgen bloeiende kruiden en planten meer kans.

Door de bermen extra vroeg te maaien, krijgen ook andere soorten dan grassen een kans. De berm wordt daardoor bloemrijker en trekt daardoor meer verschillende dierensoorten aan zoals bijen en vlinders.

Het eerder in het jaar maaien van de bermen is een aanbeveling uit een ecologisch onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren naar de natuurkwaliteit van de bermen. Sommige bermen zijn al bloem- en vlinderrijk. Die bermen worden in de zomer gemaaid.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×