(Foto: Rob van Dullemen).

Fotowedstrijd Groene Cirkel Bijenlandschap volgende week van start

Voor het zevende jaar op rij kunnen mensen van 14 mei tot 14 juni foto’s insturen voor de fotowedstrijd van de Groene Cirkel Bijenlandschap. Op de foto moet een bij, een bijentuin of een bijenlandschap te zien zijn. De winnaar wordt beloond met een prijs.

“Ook stelt de deelnemer ingezonden foto’s beschikbaar voor communicatie-uitingen van de Groene Cirkel Bijenlandschap”, vertelt de organisatie. “Zo steunt de inzender op een leuke en waardevolle manier dit project.”

Ook buiten Zuid-Holland ontstaan er bijenlandschappen. Daarom doen er dit jaar drie grote regio’s mee aan de fotowedstrijd. Ook West-Brabant en Zeeland nemen deel aan de wedstrijd. Een jury bepaalt uiteindelijk welke drie bijenfoto’s per regio een prijs winnen.

Een aangesloten bijenlandschap
De provincie Zuid-Holland heeft de ambitie om in 2030 van heel Zuid-Holland een aaneengesloten bijenlandschap te maken. Dit aaneengesloten bloemrijke netwerk is goed voor de (bestuivende) insecten en daarmee voor andere kleine dieren en vogels die deze insecten eten, kortom voor gezonde natuur.

Meedoen
Vanaf 14 mei kunnen foto’s online worden ingestuurd.

Advertentie

Duurzaamheid Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×