Lentemarkt in 2019. (Foto: Robbert Beurse).

Lentemarkt Zoeterwoude toch nog sober

De (h)eerlijke en duurzame lentemarkt wordt zaterdag voor de vijfde keer weer georganiseerd door de Wereldwinkel op het Dorpsplein en in de Dorpsstraat in Zoeterwoude-Dorp. Het wordt dit jaar nog wel een sobere markt. Er zijn nog geen theateroptredens en livemuziek vanwege het risico op verspreiding van corona. Ook de geitjes en konijnen ontbreken zaterdag op de markt.

Tussen 10.30 uur tot 15.00 uur zijn Fair trade producten te koop bij de kraam van de Wereldwinkel. Daarnaast staan er kramen met informatie over duurzaamheid. Er zijn streekproducten en handgemaakte specialiteiten te koop onder het motto van de markt: ‘Duurzaam en (h)eerlijk’.

Mijlpaal
Op de lentemarkt zijn ook weer perkplanten te koop. De opbrengst van de verkoop van perkplanten wordt geschonken aan het onderhoudsfonds van de dorpskerk.

De Wereldwinkel kan dit jaar ook eindelijk haar 25 jarig bestaan vieren. Die mijlpaal werd twee jaar geleden al bereikt maar kon toen niet gevierd worden. Voor kinderen op de basisscholen is een kleurplaatwedstrijd uitgeschreven. Bij de marktkraam van de Wereldwinkel worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Advertentie

Duurzaamheid Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×