Gesprek met de burgemeester: bekladding standbeelden en jonge criminelen

In het Gesprek met de burgemeester spreekt Sleutelstad elke maand met burgemeester Henri Lenferink over Leiden, ontwikkelingen in de stad en de actualiteit.

Afgelopen maand werd het regenboogstandbeeld in de Haarlemmerstraat twee keer beklad en begin mei moest ook het herdenkingsmonument bij Molen de Valk het ontgelden. Wat zegt dit de burgemeester? Waarom gebeurt het en hoe wordt het in de toekomst voorkomen? Daarnaast worden er de komende tijd weer meer Oekraïense vluchtelingen opgenomen. Waar in Leiden is er voor hen een plek?

Ook gaat het in dit gesprek over de strijd tegen ondermijnende criminaliteit in Leiden. Twee advocaten vinden dat de gemeente te streng optreedt bij het verlenen van vergunningen, terwijl burgemeester Lenferink juist trots is op zijn aanpak. En onlangs waarschuwde een sleutelfiguur uit de Marokkaanse gemeenschap in Leiden voor het ronselen van jongeren door de Amsterdamse mocromaffia. Moeten we ons zorgen maken?


Verslaggever IJsbrand Terpstra spreekt burgemeester Henri Lenferink op de tweede maandag van mei

Het Gesprek met de burgemeester vindt elke eerste maandag van de maand om 19.00 uur plaats in het radioprogramma Politiek071 en wordt in de week daarna herhaald op Sleutelstad TV. Heeft u suggesties voor een thema of vragen aan burgemeester Henri Lenferink? Stuur dan een email aan de redactie van Sleutelstad: redactie@sleutelstad.nl.

Leiden Politiek Gesprek met de burgemeester


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×