Cultuur071, uitzending 07-05-2022: Muziek in de Stevenshof, Museumnacht 2022, Theaterbolwerk PUNCH met 'In de lift' en Assemblage no. 7

Het Stevenshof Muziekfestival is een initiatief van Marianne Mathijssen en Marijke van der Werf, bewoners van de Leidse wijk Stevenshof. Zij wilden graag wat meer levendigheid in de wijk brengen en bedachten dat muziek daar een prima middel voor zou kunnen zijn. Het festival met als thema “water” vindt plaats in het Huis van de Buurt, aan de Trix Terwindtstraat 4, op vrijdagavond 13 mei en gedurende de gehele zaterdag 14 mei as. Buiten het muzikale aanbod is er op zaterdag tevens een informatiemarkt over alles wat met water te maken heeft.

www.stevenshofmuziekfestival.nl


Cor Klein in gesprek met Marianne Mathijssen en Mathijssen over het naderende Stevenshof Muziekfestival op 14 mei a.s.

Op zaterdag 28 mei as. vindt de veertiende editie van de Museumnacht Leiden plaats, zoals altijd georganiseerd door studenten van Quintus. Saskia Slingerland (voorzitter) en Joris Oosterbeek (PR-functionaris) nemen ons mee in de vele culturele activiteiten die gedurende de Museumnacht (van 20:00 tot 01:00 uur) in de Leidse musea te beleven zijn. Het programma is overweldigend; lezingen, poëzie, dans, muziek, workshops, fotografie, experimenten, rondleidingen en nog veel meer. Ook dinerarrangementen in samenwerking met diverse Leidse restaurants en een afterparty in Gebr. De Nobel staan op het programma.

www.museumnacht.nl


Cor Klein in gesprek met Saskia Slingerland en Joris Oosterbeek over de Museumnacht Leiden 2022.

Iris Slee licht toe hoe Punch teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers op het toneel brengt met behulp van een professioneel theaterbolwerk. Een van de nieuwe toneelteksten die Punch in productie neemt is de voorstelling “In de lift”. Schrijfster Annemarie Wisse noemt het een voorstelling over hoe vooroordelen mensen in hun greep houden. Op woensdag 11 mei as. om 20:15 uur is in de Aalmarktzaal de theatrale toneellezing als voorproefje van de voorstelling te zien. De uiteindelijke voorstelling gaat in 2023 op tournee en zal ook in Leiden te zien zijn.

www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl


Joque Mulder in gesprek met Iris Slee en Annemarie Wisse over de voorstelling ‘In de lift’ van Theaterbolwerk PUNCH.

In samenwerking met diverse internationale partners openen Iemke van Dijk en Guido Winkler van EST op 12 mei as. om 20:00 uur een tentoonstelling van o.a. Oekraïense, Deense, Hongaarse en Australische kunstenaars. Een samenhangend en aan de expositieruimte gerelateerde tentoonstelling voor hun Oekraïense kunstenaarsvrienden van Kiyv Non Objective. De tentoonstelling “Assemblage no. 7 – Solidarity” is tot en met 22 mei as. te zien in de Art Hub aan het Papegaaisbolwerk 20 te Leiden.

www.est-art-foundation.org


Joque Mulder in gesprek met Iemke van Dijk en Guido Winkler over “Assemblage no. 7 – Solidarity”.

Advertentie

Cultuur Interview Leiden #cultuur071 Cultuur interview leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×