(Foto: Paul Termorshuizen).

Lezing: hoe snel is de brandweer ter plaatse?

Hoe snel moet de brandweer ergens zijn? Wat staat daarover in de wet en hoe is dat tot stand gekomen? Op 21 mei vertelt Arthur Haasbroek over de geschiedenis en de recente ontwikkelingen van de opkomsttijden van de brandweer. De lezing vindt plaats op het terrein van de brandweerkazerne aan de Rooseveltstraat in Leiden.

Haasbroek is hoofdbrandmeester bij Brandweer Hollands Midden en houdt zich sinds 2003 bezig met de ontwikkelingen rondom de opkomsttijden: de optelsom van de verwerkingstijd van de melding, de uitruktijd en de aanrijdtijd. Binnen de brandweer is hij een expert op dit gebied. Belangstellenden kunnen de lezing bijwonen en historische voertuigen bezichtigen. Ook zijn de allernieuwste tankautospuit, autoladder en waterwagen (WTS-500) van Brandweer Hollands Midden te bekijken. Op het terrein van de brandweer staan ook informatiestands en worden activiteiten georganiseerd.

De activiteiten vinden plaats tussen 10.00 en 15.00 uur. De lezing wordt twee keer gegeven: van 10.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 14.30 uur. Het adres is Rooseveltstraat 4a in Leiden. De lezing sluit aan bij het programma van ‘Leiden European City of Science 2022’.¬†Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de leiden2022.nl/activiteiten/gaan-als-de-brandweer

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×