Rugbyclub nog volop in de race voor nieuwe landstitel met eerste plaats kampioenspoule. (Archieffoto: Sleutelstad/Chris de Waard).

DIOK verovert eerste plaats in kampioenspoule na moeizame zege op Eemland

De rugbyers van DIOK hebben zaterdag de eerste plek in de kampioenspoule overgenomen van RC ’t Gooi. De inhaalwedstrijd tegen Eemland werd moeizaam met 31-22 gewonnen. Er staan nog twee wedstrijden op het programma voordat op 28 mei de finale om de landstitel tussen de nummers 1 en 2 van de competitie wordt gespeeld.

De start in Leiden is voor de thuisploeg. De rugbymannen weten wat ze moeten doen om de eerste plek in de kampioenspoule in handen te krijgen en vliegen erin tegen rugbyclub Eemland. Al na 6 minuten scoort Ramiro Camacho de eerste vijf punten voor DIOK en ook de try wordt benut. DIOK leidt met 7-0. In korte tijd staat het 14-0. Maar Eemland geeft niet op en profiteert van de fouten van DIOK. Toch is het uiteindelijk de Leidse ploeg die aan het langste eind trekt.

Riant
Eemland ontwaakt na deze eerste scores en weet de spelers van DIOK meerdere keren op tijd te stoppen. Een eigen aanval blijft zonder succes. DIOK speelt ondertussen lekker door en scoort nog twee keer en dan staat de thuisploeg op een riante voorsprong van 28-0. Want steeds wordt ook met het schot op doel gescoord.

Het lijkt een makkelijke overwinning te worden voor DIOK, maar na 30 minuten speeltijd draait de wedstrijd om. DIOK maakt slordige en onnodige fouten en krijgt veel penalties tegen. Dat geeft Eemland nieuwe energie. De bezoekers scoren in de laatste 10 minuten twee keer, wat de stand in de rust op 28-12 brengt.

Onbenut
De tweede helft gaat verder zoals de eerste helft eindigde: het team van DIOK kan zijn acties niet voltooien en laat meerdere kansen onbenut, terwijl Eemland het tegenovergestelde doet. In de 60e minuut scoort Eemland opnieuw en komen steeds wat dichter in de buurt: 28-19. Daarna volgt er wel een mooie actie van DIOK, maar die score wordt afgekeurd. DIOK maakt nog steeds teveel fouten waar Eemland van kan profiteren, en ze verkleinden de achterstand tot 28-22.

In de laatste 10 minuten van de wedstrijd scoort DIOK de enige punten van de tweede helft: zij krijgen een penalty mee en kiezen voor de palen. Niet veel later wordt de wedstrijd afgefloten. Eindstand 31-22 voor DIOK die daarmee de eerste plaats inneemt in de kampioenspoule.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 14 mei in Castricum.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×