Marton de Pinth links. (Archieffoto: Sleutelstad).

Directeur scholengemeenschap PROOLeiden-Leiderdorp zwaait af

Per 1 augustus 2022 stopt Marton de Pinth, directeur-bestuurder van Stichting Openbaar Primair en Speciaal Onderwijs Leiden-Leiderdorp (PROOLeiden-Leiderdorp), na bijna negen jaar met zijn functie. De organisatie is de koepel van achttien openbare basisscholen en twee scholen voor speciaal onderwijs in de Leidse regio.

De Pinth stond vanaf 1 januari 2013 aan het hoofd van PROOLeiden, dat in 2020 fuseerde met de Leiderdorpse scholengemeenschap OBSG Leiderdorp. Daarmee kwamen twintig scholen met ongeveer 5.500 leerlingen in één organisatie. Daarnaast was hij ook bestuurslid bij andere regionale onderwijsorganisaties.

Hij verlaat het onderwijs niet: op de dag van het vertrek bij PROOLeiden-Leiderdorp, treedt De Pinth in dienst bij Stichting Innoord, een Amsterdamse scholenkoepel.

De organisatie maakt binnenkort bekend op welke wijze er een opvolger zal worden gevonden.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Nieuws Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×