Esmee van Marwijk van Scylla mag zondag in Den Helder gaan proberen de stunt van december te herhalen. (Archieffoto: Wim de Leeuw).

Tafeltennisters Scylla gaan weer voor finaleplaats in duel tegen topfavoriet Den Helder

Voor de tweede keer in een half jaar tijd staat Scylla voor de taak om de topfavoriet voor de titel bij de vrouwen in de eredivisie uit te schakelen. Als nummer vier moeten zij aanstaande zondag aantreden tegen Dozy Den Helder. “We gaan ons best doen”, zeggen tafeltennissers Esmee van Marwijk en Maaike van de Pavoordt.

In december lukte het het team van Scylla om een stunt uit te halen en de finale te bereiken. Die werd helaas verloren. Nu mogen Van Marwijk, Van de Pavoordt en Marie Depuydt gaan proberen dat resultaat te verbeteren.

Kijk en luister hieronder het interview terug van Sport071-presentator Cor van der Velden met Esmee van Marwijk en Maaike van de Pavoordt.

Dankzij deze vierde plaats is het team in ieder geval verzekerd van een nieuw seizoen in de eredivisie. Mocht Scylla zijn blijven steken op de vijfde plaats dan hadden ze een zogenaamde play-downwedstrijd moeten spelen tegen de nummer acht van de voorjaarscompetitie. “Dat is Tanaken en daar hebben we onze laatste wedstrijd met 7-0 van gewonnen, dus ik denk wel dat dat gelukt zou zijn, maar het is leuker om play-offs te spelen.”

Ook volgend jaar zal er een najaarscompetitie en een voorjaarscompetitie gespeeld worden. Met zes teams in plaats van de huidige acht. “Het wordt wel een druk schema,” zegt Van de Pavoordt, “want Esmee en ik spelen ook mee in het herenteam.”

Landstitel
Zondag 15 mei speelt Scylla om 14.00 uur uit tegen Dozy Den Helder. Een dag eerder is de andere halve finalewedstrijd tussen SKF en VTV. Zij streden in december ook om een plek in de finale tegen elkaar. Die finale tegen Scylla werd uiteindelijk gewonnen door VTV. De winnaars van de halve finales dit weekend spelen op 26 mei (Hemelvaartsdag) in Hilversum de laatste wedstrijd om de landstitel.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×