(Foto's: Emile van Aelst).

Van koffiepot tot kroketschep: nieuwe zilvertentoonstelling in museum Lakenhal

Bijna honderd jaar geleden ontwierp Christa Ehrlich vooruitstrevend modern zilver bij de Zilverfabriek Voorschoten. Dat ging van kroketschep tot koffiepot. De van oorsprong Oostenrijkse ontwerper heeft de geschiedenis van Nederlands design verrijkt met baanbrekende ontwerpen. Nu is een deel van haar collectie te zien in museum Lakenhal.

Een recente vondst van haar privé-archief is de aanleiding voor de tentoonstelling Christa Ehrlich – Pionier in design. Bijzondere bruiklenen van onder meer het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, het MAK en particulieren, maakten het mogelijk voor het eerst een breed overzicht van Ehrlichs werk te bieden. Naast zilverwerk, zijn ook modetekeningen, behang en keramiek van haar hand te bewonderen.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×