Esmee van Marwijk in actie. (Foto: NTTB).

Scylla kan niet stunten, Van Marwijk wint wel NK onder 23

In de eredivisie is het doek gevallen voor Scylla. De vrouwen konden hun stunt van eind november niet herhalen. Toen wisten ze Den Helder te verslaan. Deze keer viel er geen eer te behalen. Dozy Den Helder maakte duidelijk dat zij de topfavoriet zijn voor de landstitel. Het werd 4-0.

Dozy Den Helder heeft met Ana Gogorita en Shuohan Men de twee sterkste speelsters uit de Nederlandse competitie in huis en anders dan in het najaar was Gogorita nu wel van de partij. En dat bleek de doorslaggevende factor in Den Helder. Omdat Dozy Den Helder als nummer een uit de reguliere competitie waren gekomen, hadden zij het thuisvoordeel.

Te groot
Scylla liep de hele wedstrijd achter de feiten aan. Alleen Esmee van Marwijk wist knap een game af te snoepen van Gogorita, maar de andere partijen werden allemaal met 3-0 door Den Helder gewonnen. Een herhaling van de stunt uit november zat er geen moment in. Maar dat is geen schande. Den Helder is in deze opstelling simpelweg een paar maten te groot.

Op 26 mei mag de Nieuwegeinse tafeltennisters van VTV proberen Dozy Den Helder van de landstitel af te houden. De najaarskampioen won een dag eerder van SKF uit Veenendaal. De strijd ging een stuk gelijker op dan in Den Helder, maar SKF kon het thuisvoordeel niet benutten en VTV pakte de winst met 3-4.

Titel
Esmee van Marwijk behaalde een dag voor de play-offwedstrijd een betere uitslag in het NK onder 23. Van Marwijk versloeg Karlijn van Lierop met 3-1 en eiste daarmee de nationale titel op. De Limburgse Van Lierop speelt in de Duitse competitie.

 

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×