ZZ Leiden wint derde wedstrijd tegen Landstede Hammers en gaat door naar finale tegen Heroes Den Bosch (Foto: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden wint met pijn en moeite, maar staat in de finale

Zorg en Zekerheid Leiden kan zich opmaken voor de finalereeks om de nationale basketbaltitel tegen aartsrivaal Heroes Den Bosch. Ook wedstrijd nummer drie in de halve finale is gewonnen door het team van Geert Hammink. Hij benadrukt na afloop het positieve resultaat: “3-0 is heel goed”.

Leiden begint goed aan de wedstrijd tegen het team uit Zwolle. Worthy de Jong speelt zijn eerste thuiswedstrijd en wordt luidkeels aangemoedigd door het publiek. Maar het spel is nog niet helemaal top. De Jong zegt dat hij eigenlijk nog wat tijd nodig heeft om te herstellen, maar hij is blij weer mee te kunnen spelen. “Tegen Den Bosch zal het beter moeten.”

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Marcel Verburg, voorzitter ZZ Leiden, Worthy de Jong en coach Geert Hammink.

De eerste helft blijft Leiden aan de leiding, al lijdt het team soms onnodig balverlies en wordt de aanval niet altijd zorgvuldig genoeg uitgespeeld om het punt te maken. Maar Zwolle komt gewoon tekort om het Leiden lastig te maken. Bij rust is de stand: 41-30.

Naderen
In het derde kwart komt Landstede Hammers steeds dichterbij. En ze pakken zelfs even een minieme voorsprong. Maar dan komt ZZ Leiden terug in het spel en wordt er ook weer meer gescoord. Met een stand van 70-56 op het bord in de laatste minuten lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Maar Leiden laat Zwolle heel dicht naderen en het komt uiteindelijk op de laatste seconden aan. Met 71-69 pakt Leiden toch de volle winst en mag de ploeg door naar de finale van de Nederlandse play-offs.

ZZ Leiden-voorzitter Marcel Verburg is uiteraard blij met het resultaat. “Uiteindelijk is dat wat telt. We hebben de finale gehaald. Maar het was niet best vanavond.”

Asbjorn Midtgaard maakte de meeste punten aan Leidse kant: 16, maar dat was wel zes minder dan de topscoorder aan Zwolse kant Naba Echols, die er 22 maakte. Worthy de Jong maakte 9 punten.

Allerpositiefste
Zaterdag 21 mei is de eerste wedstrijd tegen Heroes Den Bosch in de Vijf Meihal. Ook dat is een serie best of five. Coach Hammink wil niet teveel loslaten over die reeks. “Het allerpositiefste scenario is dat we weer met drie nul winnen. Of dat gaat lukken weten we niet, maar we gaan er wel alles aan doen.”

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×