(Video: Anna Rasouli).

Eerste Schoolsport071 judotoernooi: 'Niet normaal, zo vet'

Meer dan honderd kinderen deden woensdag mee met de eerste editie van het Schoolsport071 judotoernooi. Iedereen uit groep drie en vier kon zich inschrijven, ongeacht de ervaring met judo. Het toernooi was volgens organisatoren Anna Rasouli en Jan Westra een groot succes: ”Niet normaal zo vet.”

Het judofeest begon met een judocursus van drie kwartier. Daarna mochten de kinderen drie kwartier met elkaar stoeien. De kinderen die op het evenement afkwamen, werden goed verzorgd. “Ik heb er op gelet dat er goed werd gedronken. Iedereen kreeg een flesje water. Met de warmte was dat wel echt nodig”, legt Rasouli uit.

Medaille
Als afsluiter kregen de basisschoolkinderen allemaal een medaille. “Leuk om de kinderen met een glimlach weg te zien gaan van deze eerste editie van dit judotoernooi.” De middag was geen wedstrijd. “Het gaat niet om het winnen of verliezen maar om bewustwording van hoe je met elkaar omgaat. Vertrouwen hebben in een ander”, legt Rasouli uit.

Als het aan de enthousiaste judoka ligt, is er volgend jaar zeker weer een judotoernooi voor kinderen.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×