(Foto: Gerard Kwakkenbos).

Zoektocht naar het levend geheugen van de Stevenshof

Erfgoed Leiden en omstreken stond donderdag op de markt in de Stevenshof om op zoek te gaan naar nieuw materiaal over het levend geheugen van deze Leidse wijk. Het cultuurhistorisch centrum roept (oud-)bewoners op om verhalen te vertellen over hun wijk. ”We gaan op zoek naar verhalen over de Stevenshof” zegt Esther Starkenburg van Erfgoed Leiden en omstreken.

In de tent die op de markt stond, hingen oude foto’s en een plattegrond van de Stevenshof. ”Wij willen graag dat mensen een sticker plakken op de plek die zij bijzonder of belangrijk vinden en we vragen ons dan ook af, waarom is dit een bijzondere plek”, legt Starkenburg uit.

Maar er is ook ruimte voor plekken waar mensen zich juist aan ergeren of die de bewoners heel lelijk vinden. “Die sticker mag je ook plakken”, voegt Starkenburg toe.

Het nieuwe project van Erfgoed Leiden en omstreken staat in het teken van jonge bouwkunst van de jaren ’70 en ’80. De Stevenshof is gebouwd in 1982. Erfgoed Leiden en omstreken is vaak bezig met de 17e en 18e eeuw, ”daar hebben we de archieven voor, maar voor de wijken uit de jaren ’70 en ’80 kunnen we ook in gesprek gaan met bijvoorbeeld oud bestuursleden en de eerste bewoners,” zegt Starkenburg.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×