(Foto's: Ayman Ghoujal).

DIOK plaatst zich voor finale om landstitel

Rugbyclub DIOK vierde gisteren dubbel feest. Niet alleen om het 50-jarig bestaan van de Leidse vereniging, maar ook omdat het mannenteam zich plaatste voor de finale om de landstitel. HRC uit Den Haag werd met 45-25 verslagen. Volgende week zaterdag mag DIOK de titel verdedigen tegen RFC Haarlem.

De finale om het landskampioenschap wordt gespeeld tussen de nummers één en twee van de reguliere competitie. Bij aanvang van de laatste speelronde maakten nog vijf ploegen aanspraak op de twee felbegeerde plekken. Bij winst zou DIOK zeker zijn van een finaleplek, bij verlies allerminst. Er móést dus gewonnen worden.

DIOK vloog uit de startblokken en drukte al snel de eerste try. HRC liet zien zelf ook over een prima ploeg te beschikken en reageerde vrijwel direct ook met een try. Dat was het beeld van de eerste helft: DIOK scoorde, HRC haakte aan. En hoewel DIOK met lichte voorsprong de rust in ging, was het massaal toegestroomde publiek nog niet helemaal gerust op een goede afloop. Na rust liet DIOK echter zien dat er niets viel te halen in Leiden. HRC werd met 45-25 verslagen en het feest kon beginnen.

Zaterdag 28 mei om 14.00 uur start de finale tussen DIOK en RFC Haarlem in het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam. Daar wil DIOK net als in 2019 de titel binnenslepen. In 2020 en 2021 werd er vanwege de coronamaatregelen geen officiële kampioen uitgeroepen, hoewel DIOK wel steeds bovenaan de ranglijst eindigde.

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×