Toon van der Poel bij Licht op Leiden. (Foto: Sleutelstad).

Deze week in Licht op Leiden: 112-fotograaf Toon van der Poel

Fotograaf Toon van der Poel is deze week te gast in Licht op Leiden. Toen Van der Poel zich meer dan 40 jaar geleden op de KTS in Voorhout bekwaamde in het bakkersvak, had ook de fotografie zijn hart al gestolen. In de jaren daarna werd deze geboren en getogen Leidenaar ook nooit gedwongen te kiezen tussen twee passies. Want de bakker legde bij het slapen gaan de scanner naast het bed om als 112-fotograaf alle ongelukken, brandjes en erger in de hele Leidse regio te kunnen verslaan.

In dienst bij de legendarische foto-Holvast en later voor eigen verantwoording, fotografeerde hij een meer dan veertig jarig archief bij elkaar van alles wat mis ging in onze wereld. Ja, ook de crashende kroonprins ontkwam niet aan zijn wakkere oog. Van der Poel vertelt in Licht op Leiden over zijn leven, en natuurlijk mag daarbij ook zijn meest recente fotoboek, over Leidse sleutels overal in de stad, niet ontbreken.

Licht op Leiden
In het praatprogramma Licht op Leiden gaan Rens Heruer en Ton Kohlbeck een gesprek aan met een bijzondere gast. Licht op Leiden is elke zondag om 14.00 uur te zien op Sleutelstad TV en wordt meerdere keren per week herhaald. Kijk alle afleveringen van Licht op Leiden terug via deze pagina.

Suggesties voor onderwerpen of gasten? Stuur een email naar lichtopleiden@sleutelstad.nl.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij Regio Licht op Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×