UVS won vorige week van DSO. (Foto: Jack Wolters / Leidenamateurvoetbal.nl).

Kampioen UVS promoveert naar eerste klasse

Zonder te spelen is de Leidse voetbalclub UVS dit weekend kampioen geworden in de tweede klasse. Naaste concurrent DSO liet het afweten tegen Vitesse Delft, waardoor UVS niet meer ingehaald kan worden.

UVS-voorzitter Mat de Tombe is natuurlijk heel erg blij met de titel en de promotie, maar zei zaterdag tegen Remco Mentink van Leidenamateurvoetbal dat hij toch liever een week later op eigen kracht de titel had binnengehaald. “Dan hadden we waarschijnlijk ook meer publiek getrokken.”

Het ruim honderdjarige UVS snakte al jaren naar het kampioenschap en de eerste klasse. Zeven jaar geleden werd de overstap gemaakt van de zondag naar de zaterdag en moest UVS 1 in de derde klasse beginnen. “Het is niet zo eenvoudig om kampioen te worden”, zegt De Tombe. “Daar zijn we al zeven jaar mee bezig en dan hebben we er ook nog twee coronajaren tussen zitten. Maar voor volgend weekend staat een groot feest gepland en dan gaan we het echt vieren.”

De Tombe zegt verder dat hij enorm uitkijkt naar de wedstrijden in de eerste klasse. “Tegen Valken, Velo en misschien ook Voorschoten. Het hangt er een beetje vanaf hoe de KNVB het allemaal gaat indelen, want er komen 52 clubs van de zondag naar de zaterdag.”

Hij heeft het volste vertrouwen in de eerste twee teams van UVS, want UVS 2 werd ook kampioen.  “We hopen de komende drie jaar iedereen bij elkaar te houden. Ik zeg niet dat we gelijk kampioen gaan worden, maar wie weet. Kijk maar naar Voorschoten.”

 

 

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×