Cultuur071, uitzending 21-05-2022: Openluchttheater Leidse Hout, Eric Coen Versteeg, het Piet Wezepoel Jazz Festival en "Huizen als kastelen"

Het Openluchttheater Leidse Hout is wat verborgen, maar wel schitterend gelegen aan de rand van Leiden en Oegstgeest. Ieder jaar opent dit bijzondere buitentheater haar deuren van juni tot en met september voor een heerlijk cultureel en vooral muzikaal zomerseizoen. De programmering is breed, van pop tot klassiek en van gospel tot toneel. Voor jeugdige bezoekers zijn er speciale kindervoorstellingen. De voorzitter van het theater, Jan van Zwieten, neemt ons mee door het mooie programma voor 2022.

www.oltleiden.nl


Cor Klein in gesprek met Jan van Zwieten over (de programmering van) het Openluchttheater Leidse Hout.

Vandaag wordt het laatste deel van de podcastserie “Het Pilotengraf” uitgebracht. De muziek van deze podcastserie, over de crash van een Duits vliegtuig op 24 oktober 1943 in de tuin van het toenmalige St. Elisabethziekenhuis aan de Hooigracht, is gecomponeerd door Eric Coen Versteeg. Eric Coen Versteeg, in het dagelijks leven theatertechnicus bij Stadstheater Zoetermeer, vertelt over zijn vele andere projecten. Hij is niet alleen gitarist in de band Phoenix River, maar hij componeert ook muziek bij commercials en overheidscampagnes. Maar vooral is hij in zijn professionele studio in de Nieuwplaatz actief bij het opnemen en uitbrengen van muziek van diverse muzikanten.

www.ericcoenversteeg.com


Cor Klein in gesprek met Eric Coen Versteeg over zijn werk als musicus.

Vanavond (21 mei) vindt – na een periode van twee jaar verplichte afwezigheid als gevolg van de coronamaatregelen – weer het Piet Wezepoel Jazz Festival plaats in Voorschoten. Organisator Tjeerd Klapwijk heeft een interessant programma samengesteld met een mooie line up. De headliner van vanavond is natuurlijk Denise Jannah. Het festival begint om 17.00 uur, duurt tot 23.30 uur en vindt plaats in het Cultureel Centrum, Prinses Marijkelaan 4 te Voorschoten.

www.pjpj.nl


Jos Nijhof in gesprek met Tjeerd Klapwijk, o.a. over het Piet Wezepoel Jazz Festival.

Op zondag 22 mei verzorgt Arjaan Wit de lezing “Huizen als kastelen”. Hij geeft ons alvast een preview van zijn interessante lezing over de zeven “kastelen” die in Leiderdorp hebben gestaan. In lang vervlogen tijden woonde de adel in Leiderdorp en omgeving in versterkte huizen die eruit zagen als kastelen. Arjaan Wit neemt een aantal van die huizen uit de periode 1200 tot 1800 onder de loep. Helaas zijn al de door hem te bespreken huizen verdwenen, maar is van Huis ter Does nog wel goed zichtbaar waar dit heeft gestaan. De gratis toegankelijke lezing begint om 15:00 uur en vindt plaats in het Leiderdorps Museum, Vronkenlaan 46 te Leiderdorp.

www.leiderdorpsmuseum.nl


Jos Nijhof in gesprek met Arjaan Wit over zijn lezing “Huizen als kastelen” in Het Leiderdorps Museum

Advertentie

Cultuur Interview Leiden Leiderdorp Voorschoten #cultuur071 Cultuur interview leiden leiderdorp voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×