In 2019 werden de Leidse Rembrandt Dagen voor de eerste keer georganiseerd. (Foto's: Chris de Waard).

Leidse Rembrandt Dagen op zoek naar figurant voor rol jonge Rembrandt

Voor de tweede editie van de Leidse Rembrandt Dagen is de organisatie nog op zoek naar enkele figuranten of acteurs. Bijvoorbeeld een niet al te lange jongeman van een jaar of veertien die de rol van Rembrandt in zijn jonge jaren op zich wil nemen.

Tijdens de Leidse Rembrandt Dagen transformeert het gehele Pieterskwartier in authentieke zeventiende-eeuwse sferen, compleet met enkele honderden acteurs en figuranten, historische gebruiksmaterialen en andere rekwisieten uit die tijd. De Rembrandt Dagen zijn dit jaar op 9 en 10 juli.

Naast een jonge Rembrandt is er ook nog plek voor enkele ‘voorname heren’, zoals die in de zeventiende eeuw in de hogere kringen verkeerden. Enkele daarvan kunnen meedoen in de Anatomische Les van Dr. Tulp. Maar ook voetvolk en andere eenvoudige figuranten zijn nog van harte welkom.

 

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×