De optredens vinden plaats in de muziektent van de gemeente. (Foto: Robbert Beurse).

Tiende editie The Jammer Popfestival: 'Extra lang en in stijl'

De tiende editie van popfestival The Jammer in Zoeterwoude-Dorp gaat een stapje verder dan de voorgaande versies. Niet alleen hebben de deelnemende bands de opdracht gekregen om het thema ’10’ in hun optreden te verwerken, ook duurt het gratis festival langer dan anders.

“In plaats van tot 21.00 uur gaan we dit jaar door tot 23.00 uur”, vertelt organisator Peter van Rijn trots. De muziekliefhebber organiseert het festival sinds 2011. De bandjes die optreden maken allen gebruik van oefenruimte ‘The Jammer’ in de oksel van de A4.

Van Rijn is ook de drijvende kracht achter de oefenruimte. “Jaren voor het eerste festival wilde ik dat er een oefenruimte voor bandjes kwam in Zoeterwoude. Het moest betaalbaar zijn en op een plek waar niemand er last van heeft”, vertelt hij. Toen een gebouwtje van Rijkswaterstaat naast de oprit van de snelweg leeg kwam te staan, kreeg Van Rijn toestemming om hier tijdelijk gebruik van te maken. “En we zitten er nog steeds”, lacht hij.

Op zondag 5 juni laten veertien bands tussen 14.00 uur en 23.00 uur horen wat ze kunnen. Clouded Mind en Chicks on Toast gaven eerder al een voorproefje in een Sleutelstad studio.

Advertentie

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×