(Foto's: Emile van Aelst).

Zwerfvuilrapers Merenwijk door wijkvereniging in het zonnetje gezet

Wietse van der Werff van Tom Poes uit de Merenwijk is woensdagavond door de wijkvereniging beloond voor zijn inzet voor een schonere wereld. Tom Poes is een wijkinitiatief dat zich inzet voor een plasticvrije omgeving en een duurzame wereld.

Voorzitter Gerard van Hees van de Wijkvereniging Merenwijk sprak Van der Werff voorafgaand aan ledenvergadering in het pop-up museum Merenwijk in de Kopermolen toe. Tom Poes ontving de attentie, een cheque van honderd euro, als blijk van waardering omdat ze op plek drie eindigden bij de Nationale Zwerfvuil Actie 2021. Er werd door de groep 2.600 kilometer al vuil rapend afgelegd in de Merenwijk.  Dat werd geregistreerd in de landelijk app van Stichting Helemaal Groen.

Het geld wordt door de vuilrapers van Tom Poes in de aanschaf van acht egelhokjes gestoken. Die zijn gemaakt door bewoners van De Haardstee en worden gebruikt bij een nieuw project: Tom Egel van de recent opgerichte egelwerkgroep in de Merenwijk.

In Leiden doen inmiddels zo’n 110 mensen mee met het rapen van zwerfvuil met behulp van de Helemaal Groen app. Landelijk zijn dat er ongeveer 7.000. De app registreert de gewandelde kilometers en het idee is dat hoe meer kilometers er zijn afgelegd, hoe meer vuil er geraapt is.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×