(Foto: Repair Café Oegstgeest).

Repair Café Oegstgeest tijdens 'Week zonder afval'

Defecte apparaten, gescheurde kleding, gesneuvelde meubels, kapotte fietsen. Het is allemaal welkom bij het Repair Café Oegstgeest waar vrijwilligers hun best om meegebrachte kapotte spullen uit het huishouden weer te maken.

Vaak is een eenvoudige reparatie genoeg om het voorwerp weer bruikbaar te maken. Wie daar hulp bij wil hebben, kan op zaterdag 4 juni van 10.00 tot 13.00 uur terecht in het Dorpscentrum aan de Lijtweg. Een vrijwillige bijdrage om het Repair Café in stand te houden wordt op prijs gesteld.

Iedere bezoeker krijgt hulp bij het repareren van kapotte spullen, zoals het maken van voorwerpen van hout, kunststof, keramiek of metaal. Ook kapotte kleding en textiel, apparaten met een stekker, fietsen, speelgoed, meubels, computers en aanverwante apparatuur kunnen voor reparatie worden meegebracht. In zeven van de tien gevallen slaagt de reparatie en wordt de afvalberg van Oegstgeest niet nog groter.

Iedere Nederlander gooit per jaar gemiddeld 490 kilo afval weg. Om die hoeveelheid omlaag te brengen, verzorgt Milieu Centraal van 30 mei tot 5 juni de ‘week zonder afval’. Op milieucentraal.nl staan tips om de persoonlijke afvalstroom te verkleinen.

Duurzaamheid Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×