Tussen de feestelijkheden door spraken vrienden, bekenden en relaties Ruud Visser nog even toe voor de Sleutelstad-camera. (Foto's/video: Chris de Waard).

Bewogen afscheid van Nobeldirecteur Ruud Visser

“Het doet me echt wel wat”, zegt Ruud Visser vrijdagavond nadat hij van cultuurwethouder Yvonne van Delft de Gouden Speld van Verdienste in ontvangst had genomen. Als dank voor het dertig jaar lang zijn stempel drukken op de Leidse muziekscene.

Visser is nu dus met pensioen. Dat viel hem in eerste instantie zwaar, zo verklapte hij. “Ik dacht eerst, ik plak er nog een jaar achteraan. Maar toen kreeg ik bericht dat ik AOW kon aanvragen. Dat deed de deur dicht. Ik ben nu aan het idee gewend. Althans, bijna. Alleen de sleutels van Gebr. de Nobel heb ik thuis laten liggen, maar ik denk dat ik die volgende week wel inlever.”

Na het officiële deel stond Ruud Visser in de grote zaal een verrassing te wachten. Zangeres en stadsgenoot Frederique Spigt verscheen daar ten tonele. Ze komen allebei uit Rotterdam. Spigt sprak Ruud toe en verzorgde samen met toetsenist Roel Spanjers een optreden. Daarna ging het feestje verder in de foyer van Gebr. de Nobel waar de Nachtelijke Escapades de vloer pakten.

 

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×