DIOK is opnieuw landskampioen rugby. (Foto's: Chris de Waard).

Landskampioen DIOK gehuldigd op plein bij Burcht

Nadat de Leidse Rugby Club DIOK zich na de zaterdag gewonnen finalewedstrijd tegen RFC Haarlem opnieuw landskampioen mocht noemen, werden spelers en staf zondagmiddag gehuldigd op het plein voor De Burcht. Sportwethouder Paul Dirkse had voor iedereen een Leidse stropdas meegebracht. “Want dat is toch een traditie bij Rugby.”

Zaterdag vertrok een hele rits bussen vanuit het sportcomplex in De Mors richting Amsterdam. Na een spannende reguliere strijd die eindigde in 27-27 moest er verlengd worden om te bepalen wie van de twee aan elkaar gewaagde teams zich uiteindelijk landskampioen mocht noemen. Kort voor het einde van de wedstrijd kwam Haarlem nog een punt voor, maar in een van de laatste minuten wisten de Leidenaren de strijd alsnog in hun voordeel te beslechten. Eindstand na verlenging: 35-33.

 

Chris de Waard ging mee naar sportpark De Eendracht in Amsterdam en sprak na afloop met DIOK-aanvoerder Ross Bennie Coulson. Een dag later bij de huldiging haalde hij DIOK-voorzitter Cees Ahsmann en sportwethouder Paul Dirkse voor de Sleutelstad-microfoon.

Bij terugkomst in Leiden werden de spelers op het thuishonk onthaald door een grote schare fans die een erehaag vormden. Vervolgens werden de spelers en alle andere betrokkenen uitgebreid in het zonnetje gezet door clubvoorzitter Cees Ahsmann.

Huldiging
Zondag volgde dan een zegetocht per rondvaartboot door het centrum van Leiden. Door het koude weer bleef het rustig langs de route, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door de menigte die naar het terras van Koetshuis De Burcht was gekomen om de huldiging bij te wonen.

Extra velden
Voorzitter Cees Ahsmann maakte van de gelegenheid opnieuw gebruik om een pleidooi te houden voor meer en betere faciliteiten voor de snelgroeiende club. Een extra veld is al toegezegd door de gemeenteraad. Dat komt er bij de herinrichting van Sportpark De Mors. DIOK wil echter drie extra velden, maar daarvoor is volgens sportwethouder Dirkse echt geen ruimte in Leiden. Het vervolg van die discussie is voor zijn opvolger. Dirkse zwaait binnen enkele weken af als wethouder.

Leiden Politiek Sport DIOK landskampioen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×