Mohammed Mohandis vertelde in Radio Weetlust op Sleutelstad dat hij mboRijnland verruilt voor de Tweede Kamer.

Mohammed Mohandis keert terug in Tweede Kamerfractie PvdA

Mohammed Mohandis stopt als strategisch adviseur bij mboRijnland en keert terug in de landelijke politiek. Hij vervangt Lilianne Ploumen die op 21 april afscheid nam als Tweede Kamerlid voor de PvdA. Mohandis was eerder in de periode 2012-2017 lid van de Tweede Kamer.

Bij het vertrek van Kamerleden wordt automatisch de volgende persoon op de lijst benoemd. Dat was in dit geval Leidenaar Gijs van Dijk die in februari vertrok als Kamerlid vanwege beschuldigingen van ongepast gedrag. Van Dijk heeft niet gereageerd binnen de door de Kieswet gestelde termijn. Daarop heeft de Kiesraad de volgende op de kandidatenlijst van de PvdA benaderd. Dat is dus Mohammed Mohandis die inmiddels door de Kiesraad is benoemd als Tweede Kamerlid voor de Partij van de Arbeid. Wanneer hij wordt geïnstalleerd is nog niet bekend.

Leiden Onderwijs Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×