Sander van Diepen is verkozen tot fractievoorzitter van D66 Leiden.

D66 Leiden kiest Sander van Diepen als fractievoorzitter

Sander van Diepen is verkozen als nieuwe fractievoorzitter van D66 Leiden. Hij volgt hiermee Fleur Spijker op, die afscheid neemt in verband met haar kandidaatstelling als wethouder. Van Diepen noemt het een enorme eer. “Ik ben erg blij dat ik nu samen met de fractie verder kan werken aan een groen, sociaal en ondernemend Leiden. Want onze ambitie is dat Leiden één van de meest leefbare steden van Europa wordt.”

Fleur Spijker werd een jaar geleden door de leden van D66 Leiden benoemd tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. Na de verkiezingen nam zij de rol van fractievoorzitter op zich. De afgelopen jaren was zij actief als wethouder Duurzame Verstedelijking. In deze rol maakte zij zich onder andere hard voor meer woningen in Leiden. Spijker is door de fractie voorgedragen als kandidaat-wethouder voor de volgende periode. De afgelopen weken heeft ze namens de D66-fractie de onderhandelingen gevoerd voor een nieuwe coalitie.

Naast Sander van Diepen als fractievoorzitter is IJsbrand Olthof naar voren geschoven als vice-fractievoorzitter. Linda Beimer wordt penningmeester van de fractie.

Van Diepen gaat de komende vier jaar  aan de slag als woordvoerder kenniseconomie, financiën en cultuur. Sander woont met zijn vriend en hun hondje in de binnenstad van Leiden. Van Diepen: “Ik ben de Leidse politiek ingegaan om te zorgen dat iedereen die hier wil wonen een fijn huis kan vinden. Om mee te denken over hoe Leiden zich ontwikkelt de komende tien, twintig jaar. Om daarmee Leiden een leefbare stad te maken voor iedereen.”

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×