(Foto's: Marja van Tilburg).

Kleine voorsprong voor ZZ Leiden in eerste finalewedstrijd BNXT play-offs

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft donderdagavond de eerste wedstrijd uit de finale van de BNXT play-offs tegen Donar uit Groningen met 72-75 gewonnen. De Leidse ploeg kwam voor rust een paar keer 10 punten achter, maar draaide de score in het derde kwart om. Komende zaterdag is de return in de Vijf Meihal en valt de beslissing in de spannende finale van de allereerste BNXT competitie. Die wedstrijd begint om 20.00 uur.

Zorg en Zekerheid Leiden kon dus terug naar Leiden reizen met een voorsprong van drie punten. In een serie van acht kwarten zijn we dus halverwege. Mikalauskas werd topschutter aan Leidse zijde met 19 punten, Midtgaard kwam tot 15 punten. Dunn scoorde 14 punten en Ververs was goed voor 11 punten.