Het winnende team met Jord van Weeren (4e van links). (Foto: Finnish Bowling Federation)

Bowlingteam met Leidenaar Jord van Weeren wint Europees kampioenschap

Het Nederlandse heren bowling team heeft vrijdag de gouden medaille op het Europees Kampioenschap (EK) in de wacht gesleept. In de finale wonnen de vijf mannen, onder wie Leidenaar Jord van Weeren, in de Finse hoofdstad Helsinki van favoriet Italië. De laatste keer dat een Nederlands team een medaille won tijdens een EK of WK was in 1997.

De EK begonnen op 2 juni en verliepen tot aanvang van het Team Event moeizaam. Het team van coaches Ron van den Bogaard en Menno van den Heuvel behield constant het gevoel dat er meer inzat. Tijdens het laatste event, voor teams van 5 spelers, viel alles op z’n plek. Nadat het team de 6 games kwalificatie als vierde was geëindigd, werd in de halve finale afgerekend met topfavoriet Zweden.

Zo bewaarden spelers Michell Stinissen (36 jaar uit Rotterdam), Jord van Weeren (28, Leiden) en jonkies Nick de Gelder (21, Hellevoetsluis), Mike Bergmann (21, Geleen) en Kenneth Ramos (18, Nieuw-Vennep) het beste voor het laatst. Vrijdag werd voor de camera’s van de Finse nationale televisie Italië, de Wereldkampioen Teams van 2018, verslagen.

Historische medaille
Het feit dat het team vier debutanten kent maakt deze prestatie extra bijzonder. Dat er potentieel in deze groep zit was echter wel bekend: “Ramos werd afgelopen september nog Europees jeugdkampioen, Bergmann won in oktober de EK voor landskampioenen en De Ruiter was in 2019 nog Europees jeugdkampioen. Niet voor niets hadden we veel vertrouwen in het selecteren van deze jonge spelers,” aldus Jan Jaap van der Sar namens de Nederlandse Bowling Federatie.

Het winnende team vliegt zaterdag terug naar Nederland. Coach Van den Heuvel rijdt met een busje terug naar de Lage Landen. “Hij heeft de taak om de 54 bowlingballen die het team heeft gebruikt veilig mee terug te nemen naar Nederland.”

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×