(Foto's : Chris de Waard).

Sleutelstad wint Lokale Media Award in categorie Nieuws & Achtergronden

Met zijn serie ‘Afrekenen met vier jaar gemeentepolitiek‘ die Sleutelstad in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op tv uitzond, heeft journalist IJsbrand Terpstra vrijdagavond de Lokale Media Award gewonnen (LMA) in de categorie Nieuws & Achtergronden. De LMA’s zijn een initiatief van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO). De prijzen werden uitgereikt bij Beeld & Geluid in Hilversum.

Aan de prijs is een bedrag van 1.000 euro verbonden. Dat kan worden besteed aan cursussen of trainingen. Het Fonds Bijzondere Journalisieke Producties deed daar voor elke winnaar nog eens 500 euro bovenop.

Er werden awards toegekend in de categorieën nieuws & achtergronden, audio, video, innovatie en presentatietalent. De jury lette bij het aanwijzen van de winnaars nadrukkelijk op journalistieke prestaties en de wijze waarop de inzenders verbinding in de lokale gemeenschap wisten te realiseren. Ook werden de ‘Omroep van het Jaar’ en de Omroepvrijwilliger van het jaar bekend gemaakt.

Afrekenen
In de winnende serie sprak IJsbrand Terpstra met de fractievoorzitters van alle partijen die de afgelopen vier jaar in de Leidse gemeenteraad waren vertegenwoordigd. Met hen blikte hij terug op die raadsperiode en wilde vooral weten welke beloftes uit de verkiezingscampagnes en -programma’s van 2018 de partijen hadden waargemaakt en welke beloftes eventueel niet nagekomen waren. Daarvoor las hij de verkiezingsprogramma’s van vier jaar gelezen allemaal door en sprak Terpstra met veel betrokkenen voor extra achtergrondinformatie.

“Geen open deuren maar verrassend sterk”, zei de jury gisteravond tijdens de uitreiking in Beeld en Geluid. “Ondersteund door feitenkennis, visuele uitleg en een scherpe analyse levert IJsbrand een prestatie van uitzonderlijke kwaliteit.”

Leids Media Fonds
De awardwinnende serie werd financieel mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Leids Media Fonds.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×