De verzamelde scholieren van het Bonaventuracollege. (Foto: Adinda Slingerland-Telkamp).

Scholieren Bonaventura helpen voetballer 'Rocky' Hehakaija

De leerlingen van het Bonaventuracollege Mariënpoelstraat hebben geld opgehaald voor een goed doel, de stichting Favela Street. De oprichter van de stichting, Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija, voormalig Nederlands voetbalster en bekend van Wie is de Mol?, kreeg van de kinderen een cheque van 5.008,80 euro. Favela Street zet zich in voor kinderen in een achterstandspositie op Curaçao, in Sudan, Brazilië en Amsterdam.

“We zijn ooit in 2014 gestart met de stichting Favela Street in Brazilië. Sloppenwijken heten daar favela’s. Street is een verwijzing naar het straatvoetbal”, vertelt Hehakaija gepassioneerd. “We creëren met onze programma’s een nieuwe generatie rolmodellen met behulp van straatvoetbal en kickboksen. Favela gebruikt de kracht van sport. We werken met jongeren die te maken hebben met sociale uitsluiting. Dat zijn jongeren die in de maatschappij minder kansen hebben.”


Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija en Jill Wilmot in Nieuws071 over Favela Street

“We zijn altijd een organisatie geweest die vanuit crowdfunding, dus ook vanuit initiatieven zoals het Leidse Bonaventuracollege, net even die extra stappen kunnen maken. Wat ontzettend leuk is, dat dit inmiddels het derde jaar is dat we dit met deze school doen. Daar ben ik echt ontzettend blij mee”, aldus Rocky.

Inzet
“De kinderen hebben een festival, de lichtjesavond, georganiseerd voor alle ouders, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes, maar ook voor de nieuwe brugklasleerlingen die volgend jaar komen. Ze hebben daarbij een eigen bedrijfje opgezet en door middel van spelletjes, kookkunsten of andere talenten hebben ze geld ingezameld”, vertelt Jill Wilmot, teamleider bij het Bonaventuracollege. “Het mooie van de samenwerking is dat Rocky altijd voor een kickoff naar de school komt, en het verhaal en doel van Favela vertelt.”

Artikel gaat door onder de foto

De ijsverkoop tijdens de lichtjesavond. (Foto: Adinda Slingerland-Telkamp).

“Ik heb gezorgd voor een ijskraam met zes smaken ijs, bakjes, hoorntjes en alles erop. Ik heb het ijs gekregen van vrienden van ons. Zij hebben een ijssalon en maken zelf ijs. Ik heb bolletjes geschept en het ijs verkocht tijdens de lichtjesavond. We hebben er bijna tweehonderd euro mee opgehaald. Dat gaat naar Rocky van Favela Street. Ik vind het tof dat ze er vandaag is en dat ik geld voor haar heb kunnen ophalen. De inzameling is goed gelukt”, vindt Fien uit klas 2AC.

Artikel gaat door onder de foto

Vol enthousiasme worden kaarsen verkocht. (Foto: Adinda Slingerland-Telkamp).

Sanne, Silvie, Irma en Alexandra uit klas 2GA hadden zelf kaarsen gemaakt en verkocht tijdens de lichtjesavond. Silvie: “We moesten eerst een plan bedenken. Ik had eerder met mijn familie al kaarsen gemaakt. Toen dachten we, dat is wel leuk. We hebben vervolgens geurstoffen gekocht. Het was de bedoeling dat de kaarsen ook geur zouden hebben en kleurtjes.” Irma vult aan: “We hebben met zijn allen kaarsen gesmolten en in de potjes gedaan. Het was heel veel werk. We hebben ongeveer dertig kaarsen verkocht.”

Rocky kreeg het ingezamelde bedrag afgelopen vrijdag tijdens de middagpauze van de kinderen. Die hadden zich massaal verzameld op het schoolplein van het Bonaventuracollege voor de overhandiging. Na afloop ging een groot aantal van hun met Rocky op de foto. Daarna moesten de kinderen weer verder met school. Rocky keerde terug naar haar stichting met een mooie cheque.

Veel leerlingen wilden met Rocky op de foto. (Foto: Adinda Slingerland-Telkamp).

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×