Roomburg in de aanval. (Foto: Sleutelstad).

Roomburg strijdend ten onder: geen promotie naar overgangsklasse

In een spannend drieluik zijn de hockeyers van LHC Roomburg er niet in geslaagd om te promoveren naar de Overgangsklasse. De beslissingswedstrijd in de play-offs tegen BH & BC Breda werd vanmiddag na shoot-outs verloren.

De eerste wedstrijd in de play-offs eindigde in 4-3 voor Roomburg, de tweede wedstrijd in 1-0 voor Breda. Op basis van die uitslagen werd er weer een gelijkwaardige strijd verwacht. Toch was het voornamelijk Roomburg dat ten strijde trok. Na een minuut of tien leken de Leidenaren op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd. In het tweede kwart kreeg Roomburg twee strafcorners en nog twee grote kansen in de laatste twintig seconden van de eerste helft, maar de bal wilde er niet in.

Dan ligt in de sport altijd het bekende gevaar op de loer: bij de tegenstander lukt het met die ene kans ineens wel. En dat was ook nu het geval. Op het moment dat de grote kansen voor Roomburg al niet meer op één hand te tellen waren, kreeg Breda een strafschot mee. Zonder daarvoor ook maar een echte kans te hebben gehad. De bal werd kundig binnengeschoten en Roomburg keek na 48 minuten spelen tegen een 0-1 achterstand aan.

Stiekem
Het bleek toch nog het extra zetje te zijn dat de Leidse mannen nodig hadden, want in de 52e minuut werd de gelijkmaker binnengeschoten en slechts 3 minuten later stond zelfs de 2-1 op het scorebord. Roomburg had de smaak te pakken en bleef aanvallen. Op twee onbenutte strafcorners na was Breda ook niet meer voor het Leidse doel te vinden en het massaal toegestroomde publiek droomde stiekem al van de zo lang begeerde promotie naar de Overgangsklasse, het twee na hoogste niveau van Nederland.

Een nieuwe strafcorner voor Breda gooide echter roet in het eten. Dit keer waren de bezoekers wel scherp voor de goal en werd de 2-2 gemaakt. Dat betekende dat de wedstrijd moest worden beslist met shoot-outs. Ook daar was het spannend. Na vijf shoot-outs stond het ook daarin 2-2. Een zesde shoot-out bood de uitkomst: Roomburg miste, Breda scoorde wel.

Zo blijft Breda nog een jaar langer Overgangsklasser en mag Roomburg wederom proberen kampioen te worden in de Eerste klasse.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×