Ingrid Eelkema won zondag het afgelaste NK. (Foto's: ZVL-1886).

NK afgelast, maar Leidse triatleet wint wel

Ingrid Eelkema heeft zondag de tweede triatlon op rij in de regio gewonnen. De triatleet van ZVL-1886 was na Ter Aar nu de snelste op de halve triatlon van Nieuwkoop. De wedstrijd zou het Nederlands Kampioenschap zijn, maar de triatlonbond besloot op het laatste moment anders.

Volgens de bond was de kwaliteit van het zwemwater niet goed genoeg en daarom werd de wedstrijd slechts 19 uur voor de start afgelast. De wedstrijdorganisatie was het daar niet mee eens en riep de atleten op gewoon te komen want de wedstrijd zou doorgaan, dan maar niet als Nederlands Kampioenschap. Eelkema liet zich niet van de wijs brengen door alle commotie en leidde de wedstrijd over 1900 meter zwemmen, 90 kilometer, fietsen en 21 kilometer hardlopen van start tot finish. Ze zette de snelste zwemtijd, de snelste fietstijd en de tweede looptijd neer en finishte daarmee in een eindtijd van 4 uur 41 minuten en 27 seconden.

Tegelijkertijd stonden er ook atleten van ZVL-1886 aan de start van de tijdrit over 25 kilometer bij Hazerswoude. Deze tijdrit wordt georganiseerd door SV Bernardus en had ongeveer 60 deelnemers. De dames van ZVL-1886 waren oppermachtig. Het hele podium werd door de herkenbare roodblauwe kleuren van de triatlonafdeling van ZVL-1886 gevuld.

Laura Kuiper (vorige week nog winnaar van de triathlon in Huizen) won met een gemiddelde snelheid van 38,3km per uur. Jetske van der Bos werd tweede en Tessa Ros-Könemann complementeerde het podium met een  derde plaats. Bij de heren werd ZVL- atleet Sjoerd van der Luijt vierde met een gemiddelde snelheid van 41,4 km per uur