Lenny Kuhr met muzikanten Reinier Voet en Mischa Kool (Foto's: Emile van Aelst en Carla Enters).

Lenny Kuhr schittert in uitverkocht Scheltema

Zondagmiddag trad Lenny Kuhr op in een uitverkochte theaterzaal van Scheltema Leiden. Ze was in gezelschap van haar vaste muzikanten, Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op bas. De presentatie van in handen van Emile van Aelst. Het langverwachte concert kon na twee jaar eindelijke doorgang vinden na de corona maatregelen en werd georganiseerd door Muziekkamer Oegstgeest.

Door de ludieke en onderhoudende aankondiging van Leidse Glibber Emile van Aelst zat de stemming er bij het publiek meteen in. Lenny Kuhr zong niet alleen haar eigen teksten, maar ook die van zangeres Elke Vierveijzer, Spinvis, haar dochter Daphna en zanger Stef Bos die eerder voor haar schreven. Bij ieder lied hoorde een verhaal dat Kuhr met het publiek deelde. Kuhr verzorgde een goed optreden met de juiste balans tussen de gezellige meezingers en de wat meer gevoelige liedjes. Diverse keren werd er uit volle borst meegezongen.

In het publiek bevond zich ook zangeres en actrice Pia Douwes: “Het is heerlijk om te luisteren naar Lenny en wat ik prachtig vind is de muzikaliteit die ze in haar stem heeft en het gitaarspel, samen met haar muzikanten. Waanzinnig.”

Als laatste toegift speelde Lenny Kuhr ‘De Troubadour’. De hit waarmee zij het Eurovisie Songfestival won in 1969. Hiermee ontstond een klein feestje in de theaterzaal waarbij iedereen uit volle borst meezong. Na afloop was er gelegenheid tot napraten en signeerde Lenny Kuhr CD’s en LP’s in de foyer.

 • Presentatie door Emile van Aelst
  Presentatie door Emile van Aelst
 • Presentatie door Emile van Aelst
  Presentatie door Emile van Aelst
 • Presentatie door Emile van Aelst
  Presentatie door Emile van Aelst
 • Lenny Kuhr met begeleiding van Mischa Kool op bas en Reinier Voet op gitaar
  Lenny Kuhr met begeleiding van Mischa Kool op bas en Reinier Voet op gitaar
 • Lenny Kuhr met begeleiding van Mischa Kool op bas en Reinier Voet op gitaar
  Lenny Kuhr met begeleiding van Mischa Kool op bas en Reinier Voet op gitaar
 • Lenny Kuhr
  Lenny Kuhr
 • Zangeres en actrice Pia Douwes
  Zangeres en actrice Pia Douwes
 • Signeersessie na afloop
  Signeersessie na afloop
Cultuur Leiden Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×