Sleutelstad brengt Macca-special tijdens 80e verjaardag Paul McCartney

Op 18 juni wordt Sir Paul McCartney 80 jaar. De Leidse McCartney-fans Mark Siera en Jan-Jaap de Haan maken daarom voor Sleutelstad een speciale vier uur durende uitzending met daarin een overzicht van 62 jaar muziekgeschiedenis door deze levende legende.

“We besteden ruim aandacht aan zowel The Beatles als zijn uitgebreide solo-werk. In deze uitzending alleen maar bijzondere versies van de hits, met demo’s, live-versies, B-kantjes en remixes. En we hebben unieke publieksopnames van The Beatles in Nederland”, licht Jan-Jaap toe. Kortom: ‘Macca’ zoals je hem nog niet kent, want ook zijn experimentele kant (van dance tot klassiek) komt aan bod. “En vroege versies van Helter Skelter tot My Brave Face, om maar twee uitersten te noemen. Bij ieder nummer vertellen we een verhaal. Interessant voor fans, maar ook een mooie instap voor beginners.”

Mark: “In studio Het Tuinhuis ontvangen we ook live meerdere gasten, waaronder Damiaan van Noort, die Tomorrow van de LP Wild Life vertolkt. Hij speelt het nummer in de hertaalde versie door Sven Kruizinga en John Stelk, die ook te gast zijn.” Met de beide auteurs is er een gesprek over hun boek “80x McCartney in het Nederlands”, dat dankzij crowdfunding tot stand kwam. Op basis van hun hertaling speelt Louise de Lune een prachtige versie van Junk, getiteld Meuk.

Het programma wordt uitgezonden op zaterdag 18 juni van 13.00 tot 17.00 uur en is te beluisteren via 99.6 FM, DAB+, deze website, onze app, ons tv-kanaal (KPN kanaal 1421 en Ziggo kanaal 46) en via de betere mobiele radio-apps’.

Advertentie

Cultuur Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×