(Foto: Marja van Tilburg).

Coach Geert Hammink vertrekt bij ZZ Leiden Basketball

Geert Hammink stopt als coach bij ZZ Leiden Basketball. Hoewel Hammink nog een contract voor komend seizoen had, zal hij dat niet uitdienen. De 52-jarige coach stapt over naar Frankfurt, waar hij coach wordt van Fraport Skyliners.

Er was al enige tijd interesse in Hammink, maar dat is pas concreet geworden op het moment dat de ploeg uit Frankfurt een wildcard kreeg om in de Duitse BBL te mogen blijven. “Wij wilden hem niet in de weg staan en hebben besloten om in te gaan op zijn verzoek om zijn contract niet uit te dienen”, stelt Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

“Geert heeft de afgelopen twee seizoenen goed gepresteerd met de ploeg en ons weer nieuwe hoogtepunten bezorgd. We wensen hem veel succes in Frankfurt”, zegt Verburg. Met de Leidse ploeg veroverde Hammink drie prijzen: landskampioen in 2021, winnaar van de SuperCup in 2021 en onlangs nog kampioen van de BNXT League in 2022. De succes leverde Hammink twee keer de prijs voor Coach of the Year op. Ook in Europa baarde Hammink met zijn ploeg opzien, door afgelopen seizoen nog door te dringen tot de halve finale van de FIBA Europe Cup.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×