Jasmijn Collin (L) en Maaike Zwarenstein in de studio van Sleutelstad (Foto: Cor van der Velden)

Zomervakantie voor gehandicapten gaat door 'maar we komen vrijwilligers tekort'

Bosspellen, disco en winkelen met mensen met een fysieke beperking. Dat staat er onder meer op het programma van de vakantie van SJOK. “Het was nog spannend of de vakantie door zou gaan”, zegt mede-organisator Maaike Zwarenstein van SJOK.  “We komen vrijwilligers tekort.”

De Leidse organisatie Stichting Jongeren Op Kamp organiseert al 25 jaar lang vakanties voor mensen met een fysieke beperking, maar ze kampen dit jaar met een tekort aan vrijwilligers. “We hebben ze bijvoorbeeld nodig voor de begeleiding van de deelnemers”, zegt mede-organisator Jasmijn Collin. SJOK heeft nu precies genoeg vrijwilligers maar kan zich geen zieke veroorloven.

SJOK organiseert dit jaar twee vakanties van een week, van 9 tot 16 juli en van 16 tot 23 juli. “De deelnemers en vrijwilligers wisselen elkaar na een week af.” De vakantie wordt gehouden in Vierhouten op de Veluwe.

 

Zware tijd
De vakantie heeft ook even stilgelegen legt Collin uit. “Tijdens corona kon de vakantie niet doorgaan en hebben de deelnemers een zware tijd gehad. Daarom vinden we het zo belangrijk dat het nu doorgaat en vrijwilligers ons te hulp kunnen schieten.”

 

 

 

 

 

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×