(Foto's: Chris de Waard).

Dierenbeelden zijn er op gekleed: 'DierenAcademie gaat bijna open'

Een uil met een strik, een olifant met een jasje en nog veel meer. In museum Volkenkunde is vanaf zaterdag de DierenAcademie te bezoeken. Om aandacht te vragen voor deze bijzondere tentoonstelling zijn alle dierenbeelden in de Leidse binnenstad woensdag aangekleed. Doel van de tentoonstelling is om mens en dier dichter bij elkaar te brengen.

In het museum zijn twaalf klaslokalen ingericht. Dieren zijn de docenten. “De mens is te ver van de dierenwereld en de natuur af komen te staan. We kunnen veel van ze leren. Dat proberen we duidelijk te maken op de DierenAcademie”, legt een woordvoerder van Volkenkunde uit.

IJslokaal
Elk lokaal is zo ingericht dat het past bij de leraar. “Bij juf Luipaard is werkelijk alles voorzien van een luipaardprint. Van de tafel en stoel tot en met de muren en het plan. Even verderop, bij meester IJsbeer in het lokaal, ben je welkom op de Noordpool.”

Jagen
De bezoekers van de DierenAcademie kunnen in het lokaal niet alleen rondkijken. “Het gaat er natuurlijk om wat we van de dieren kunnen leren. In het ijslokaal kun je bijvoorbeeld leren lopen en jagen als een echte ijsbeer. Onder zijn voetzolen zitten antislipkussentjes met vacht ertussen. Dit zorgt ervoor dat ze geruisloos en zonder uit te glijden kunnen sluipen. Doordat het ijs steeds dunner wordt, begint het ook steeds meer te kraken. Probeer dan maar eens geruisloos over het ijs naar het ademgat van de zeehond te lopen.”

De expositie DierenAcademie is geschikt voor de hele familie en opent haar deuren op zaterdag 25 juni.

Advertentie

Leiden Maatschappij Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×