Van Woudenberg aan het woord bij zijn afscheid in Leiderdorp. (Foto: Maurice Hettfleisch).

Leiderdorpse oud-wethouder Van Woudenberg wordt wethouder in Capelle aan den IJssel

Rik van Woudenberg heeft na zijn vertrek als Leiderdorps wethouder een nieuwe baan gevonden: hij wordt wethouder in het nieuwe college van Capelle aan den IJssel. Voor de verkiezingen was al duidelijk dat Van Woudenberg niet als wethouder verder zou gaan in Leiderdorp, mocht D66 in de coalitie komen.

Van Woudenberg stond bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar in de gemeente Zuidplas, waar hij woont, op plek vier van de lijst van D66 en hoopte op een plek in het college. Bij de formatie bleek echter dat er maar één wethoudersplek voor D66 was, en deze ging naar de lijsttrekker.

In Capelle aan den IJssel wordt Van Woudenberg alsnog voorgedragen als wethouder. De installatie van het college aldaar vindt waarschijnlijk volgende week plaats.

Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×