(Foto: CDA Leiden).

Leiden krijgt Witte Anjer perkje als waardering van veteranen

In Leiden komt een perkje met Witte Anjers. De bloem is het symbool voor erkenning en waardering van veteranen. In Leidse gemeenteraad drong duoraadslid Annelies van Vark aan op de komst van het perkje: “Ik ben erg blij dat dit nu ook in Leiden komt.”

Ieder jaar op de laatste zaterdag in juni is het Veteranendag. Op deze dag worden de Nederlandse veteranen bedankt voor hun inzet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. In 2019 heeft het Nationaal Comité Nederlandse Veteranendag een oproep aan gemeenten gedaan om een Witte Anjer perkje aan te leggen als blijk van erkenning en waardering voor de veteranen.

Inmiddels is in 136 gemeenten zo’n perkje aangelegd en is in tientallen andere gemeenten, waaronder nu dus ook in Leiden, het besluit genomen dat te gaan doen.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×