(Foto's: Chris de Waard).

Ook nieuwe wethouders Oegstgeest hebben illegale schuurtjes in hun tuin

Twee van de drie nieuwe wethouders in Oegstgeest hebben een illegaal schuurtje in hun tuin staan. Dat blijkt uit een integriteitscontrole die bij alle nieuwe wethouders is gedaan. Voor de schuurtjes moet nu alsnog een vergunning aangevraagd worden. Het stond de benoeming van de nieuwe wethouders niet in de weg.

Donderdagavond zijn in Oegstgeest de drie nieuwe wethouders geïnstalleerd die samen met burgemeester Emile Jaensch de komende vier jaar het college vormen. Het zijn Tim van Tongeren namens Progressief Oegstgeest, Elfred Bus namens D66 en Dick de Groot namens Hart voor Oegstgeest.

Tijdens de integriteitscheck die bij nieuwe bestuurders altijd wordt gegaan, kwam bij twee wethouders een, weliswaar oplosbaar, probleem naar voren. Bus en De Groot hebben een schuur in hun tuin die niet aan de regels voldoet. Ze staan te dicht op de erfafscheiding.

Chris de Waard maakte een rondje langs de vier heren die de komende jaren het college van burgemeester en wethouders van Oegstgeest vormen.

Volgens burgemeester Jaensch zijn de schuurtjes ‘legaliseerbaar’ en hebben de betreffende wethouders inmiddels een vergunning aangevraagd. Als die verleend kan worden, is het probleem daarmee uit de wereld, zo niet dan moeten de schuurtjes worden verplaatst of in het ergste geval afgebroken. Het stond de benoeming van de wethouders in elk geval niet in de weg.

Verhinderd
Tijdens de raadsvergadering werd donderdag ook al even afscheid genomen van CDA-wethouder Jan Nieuwenhuis. Hij was als enige van de vertrekkende wethouderploeg aanwezig. VVD-wethouder Mathijs Huizing en PrO-wethouder Peter Glasbeek hadden andere verplichtingen. Volgens Jaensch kwam dat vooral door de lange periode die de coalitie-onderhandelingen in beslag hebben genomen. “Ze hadden rekening gehouden met een eerder vertrek.”

 

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×