Gouden Pet 2022 (Foto's: Emile van Aelst).

Clover Bluegrass Boys winnen Gouden Pet

Na twee jaar afwezigheid door corona stond dit jaar tijdens de Lakenfeesten het straatmuzikantenfestival Gouden Pet weer op het programma. Deze editie is gewonnen door de Clover Bluegrass Boys uit de Bollenstreek. De vier heren van deze band bezingen al zo’n 25 jaar de facetten van het leven. Volgens de meerderheid van het aanwezige publiek zijn de Clover Bluegrass Boys de winnaars van de Gouden Pet.

Op verschillende plekken in de Leidse binnenstad traden zondag uiteenlopende straatmuzikanten uit binnen- en buitenland op. Het publiek kreeg diverse optredens voorgeschoteld; van akoestische rockbands tot koren en smartlappenzangers. Uiteindelijk streden vijf finalisten op het hoofdpodium voor de Hooglandse Kerk om de Gouden Pet, een bijbehorend geldbedrag en de eeuwige roem.

De vijf finalisten werden ook nog door een jury beoordeeld op muzikaliteit, de originaliteit van de muziek en de presentatie. De juryprijs ging dit jaar naar Happy Harmony. Dit muzikale kwartet maakt akoestische pop met een verfrissend tintje.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×