Leidse atlete Veerle Bakker wint goud op 3000 meter steeple chase in nieuw persoonlijk record. (Foto: Erik van Leeuwen).

Goud en brons voor Leidse atleten op NK atletiek in Apeldoorn

Veerle Bakker van Leiden Atletiek sleepte dit weekend de nationale titel binnen op de 3000 meter steeple chase in een persoonlijk record. Ook was er succes bij het werpen, Luuk Vos won brons bij het kogelslingeren. Na Leidse successen bij het NK junioren was er nu dus ook succes bij het NK senioren in Apeldoorn.

De 24-jarige Veerle Bakker was erop gebrand om onder de tien minuten te lopen. Eerst moest ze daarvoor nog flink duelleren met nummer twee Famke Heinst, maar van haar nam ze in de laatste ronde afstand. Toch zette Bakker nog even aan en wist ze haar persoonlijk record op 9,59.35 te zetten.

Eerste
Meteen in zijn eerste poging zette de 25-jarige Luuk Vos zijn beste prestatie neer van 58,31 meter. In zijn vijf andere worpen met de kogel van 7,26 kilo kon hij die afstand niet meer verbeteren.

Middenlange afstandloopster Amina Maatoug werd vijfde in de finale van de 800 meter. Bij de series was ze nog tweede geworden, maar de finale werd een zeer tactische race met een winnende tijd van 2.11. In de series ging het voor alle finalisten zo’n vier seconden sneller.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×