Onrust in Oegstgeest over mogelijke plek nieuw zwembad

Als het huidige zwembad Poelmeer in Oegstgeest rond 2030 aan het eind van de levensduur is, moet er elders in het dorp een nieuw zwembad komen. Dat vindt in elk geval een deel van de politiek. Waar dat nieuwe zwembad dan zou kunnen komen wordt momenteel onderzocht. Eén van de onderzoekslocaties is Sportcomplex de Voscuyl.

De gezamenlijke sportverenigingen en ook omwonenden van het complex langs de A44 trekken nu bij de gemeente aan de bel. Er zou sowieso geen ruimte zijn voor een zwembad en ook trekt zo’n voorziening veel meer verkeer aan dan de wijk aan kan, zo betogen ze in een brief aan de gemeenteraad. Daarnaast vrezen ze voor extra parkeerdruk in de buurt en wordt ook het gebruik en de opslag van gevaarlijke stoffen genoemd als argument om het zwembad elders te positioneren.

Chris de Waard sprak met sportwethouder Jan Nieuwenhuis over de locatiekeuze voor een nieuw zwembad.

Volgens wethouder Nieuwenhuis (CDA, sport) is het prima dat de clubs hun zorgen bij de politiek onder de aandacht brengen, maar is het nog wel erg vroeg in het proces. De Voscuyl is slechts één van de drie locaties die in opdracht van de gemeente worden onderzocht. De andere zijn het parkeerterrein van het huidige zwembad en de plek waar nu nog de Leo Kannerschool staat. Die gaat verhuizen naar ‘De Geesten’.

Het zijn volgens de wethouder theoretische opties waarvan een extern bureau nu bekijkt of er überhaupt een zwembad zou kunnen komen. Naar verwachting kan de gemeenteraad zich na de zomer over de bevindingen uit dat rapport buigen. Naast een plek moet de raad dan sowieso ook bekijken of de vele miljoenen die gemoeid zijn met de bouw van een nieuw zwembad wel beschikbaar zijn.

 

Oegstgeest Politiek Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×