Angel Daleman wint vier gouden medailles op NK inline skaten op de weg. (Foto: Neeke Anna).

Gouden weekend voor Angel Daleman op NK inlineskaten op de weg

De Leiderdorpse alleskunner Angel Daleman pakte dit weekend bij de junioren vier gouden medailles op het Nederlands Kampioenschap inline skaten op de weg. Elke zomer verruilt Daleman de schaatsen voor de skeelers en op beide schoeisels rijgt ze de successen aaneen. Vandaag vertrekt ze met TeamNL naar Italië voor een internationale wedstrijd.

Het NK begon vrijdag in Achterveld in de Gelderse Vallei met een wedstrijd over een ronde van 380 meter door de straten van het dorp. Steeds kwamen er vijf rijdsters tegelijk aan de start. “Angel kwam zowel bij de kwartfinales, halve finale als de uiteindelijke finale met ruime voorsprong over de finish en dat leverde de eerste gouden medaille op”, zegt John de Lange, opa van Angel Daleman, op de Facebookpagina van Vereniging IJssport Leiderdorp.

Puntenkoers
Het tweede onderdeel bestond uit een puntenkoers over 8 kilometer waarbij de nummers 1 en 2 elke ronde respectievelijk 2 en 1 punt konden behalen en bij de finish van de laatste ronde 3, 2 en 1 punt. Ook  deze wedstrijd wist Daleman  met overmacht te winnen. Ze haalde 27 punten tegenover 16 punten van de nummer twee. Dat was medaille nummer twee.

Zaterdag was het parcours verlengd tot 1030 meter en werd de marathon over 21 km verreden. Na een door Daleman gecontroleerde koers, sprintte ze naar de overwinning en haar derde gouden medaille was een feit.

Vondelpark
Zondag sloot het NK af in Amsterdam met de 100 meter sprint in het Vondelpark. In tweetallen werd er gestreden om de snelste tijden. Daleman was wederom bij alle tussenrondes en in de finale de snelste en veroverde daarmee haar vierde gouden medaille.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 juli staat het NK inlineskaten op de baan in Rijssen op het programma voor Daleman. Na dat weekend wordt duidelijk of Angel Daleman in september mee mag naar het EK in Italië.

 

 

Leiden Leiderdorp Sport Angel Daleman


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×