(Video: Robbert Beurse).

Zoeterwoude viert intiem dorpsfeest: 'Ik ken gewoon iedereen die hier is'

De elfde editie van het Dorpsfeest Zoeterwoude was er een met een extra lokaal tintje. Doordat het vier dagen durende festijn dit jaar tegelijk viel met De Lakenfeesten in buurgemeente Leiden waren het vooral inwoners van Zoeterwoude die op het Dorpsfeest afkwamen. Dit zorgde voor een ‘dorpse sfeer’ waar de meeste bezoekers bekenden of familie van elkaar zijn.

“Zoeterwoude is natuurlijk een klein dorpje. Mijn familie komt hier vandaan. Ik ben hier opgegroeid, dus ik ken gewoon iedereen die hier is”, vertelt een enthousiaste bezoeker. Een ander sprak zelfs van een dorpsreunië.

Meer dan bier
Wie denkt dat het dorpsfeest een groot schuurfeest is, vergist zich. “Tijdens de optredens van grote artiesten als Django Wagner, She en Waterproof Shampoo werd er een flinke hoeveelheid bier geschonken, maar er was meer”, vertelt de organisatie.

Zo werd er in de feesttent door 250 fanatieke inwoners gestreden om een flinke stapel prijzen tijdens de dorpsbingo. Een stuk wilder ging het er aan toe bij de baggercross. Jong en oud legden een modderig parcours af door de weilanden en sloten rondom het feestterrein.

Ook werden er cupcakes versierd, glittertattoos gezet, liepen er echte prinsessen rond, ging de scouting aan de slag en verschillende ouders probeerden ‘one-hundred-and-eighty’ bij elkaar te gooien op de dartboards.

Voorzien van een feestelijke versiering, stonden de bezoekers van het feest even later oog in oog met verschillende roofvogels. De roodsnaveltok, beter bekend als Zazou uit de Disneyfilm De Lion King, stal samen met de neushoornvogel die moeite heeft met vliegen de show.

Het dorpsfeestbestuur kijkt tevreden terug op deze editie van het Zoeterwoudse feest der feesten en is vast gestart met de voorbereidingen voor volgend jaar.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×