(Foto: Regio15).

Provincie houdt vernield waterpretpark open met duizenden euro's subsidie

Storm Aquapark, het eerder deze maand vernielde waterpark in natuur- en recreatiegebied Vlietland, krijgt een eenmalige subsidie van 25.000 euro om de komende maanden toch open te kunnen blijven. Dat heeft het college van gedeputeerde staten van de provincie Zuid-Holland besloten. “Het attractiepark kan daardoor ook daadwerkelijk openblijven deze zomer”, bevestigt eigenaar Pieter Alders tegen mediapartner Omroep West.

Het waterpretpark in Leidschendam was speciaal voor deze zomer compleet vernieuwd. Met een oppervlakte van 2.500 vierkante meter is Storm Aquapark volgens de ondernemer het grootste waterpark van Nederland. De opblaasbare attracties werden kort na de opening kapot gestoken. De vernieling betekent voor de eigenaar een strop van enkele honderdduizenden euro’s, nog afgezien van de derving van inkomsten.

“Juist die 25.000 euro maakt het verschil om open te blijven”, stelt Alders. “De provincie is bij ons langs geweest en zei ook: zorg ervoor dat het geld gestoken wordt in het heropenen van het park. Dat hebben we ook gedaan. Het geld gaat niet naar de schulden die wij door deze vernielingen opbouwen en is ook niet bestemd voor de mensen die wij vanwege annuleringen moeten terugbetalen.”

Schoolreisjes en kinderfeestjes
Van het subsidiebedrag zijn oude materialen gerepareerd en worden attracties die eigenlijk bestemd waren voor andere parken in het Vlietlandse water gelegd. “Schoolreisjes en kinderfeestjes hoeven we hierdoor niet te verplaatsen”, zegt Alders.

112 Sleutelstad Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×