Lenferink: 'stellige vermoeden' dat drie misdrijven gerelateerd zijn

Burgemeester Lenferink heeft het ‘stellige vermoeden’ dat drie ernstige geweldsmisdrijven die de afgelopen weken in Leiden plaatsvonden aan elkaar zijn gerelateerd. Hij zei dat donderdagavond in de Leidse gemeenteraad.

Het gaat daarbij om het salvo kogels dat onlangs werd afgevuurd op de reeds gesloten Marrakech Lounge in de Herenstraat, de handgranaat die vorige week bij een pand aan de Kenauweg in de Stevenshof werd aangetroffen en de beschieting van een woning in de Sparrenrode in de Leidse Merenwijk van woensdagnacht.

De schoten dieĀ  in de Merenwijk werden gelost, zijn afgevuurd met een Kalasjnikov. Mogelijk een AK-47. Donderdagochtend trof de politie zo’n machinegeweer aan op de vluchtroute van de daders. Het lag naast een motorscooter met Bulgaars kenteken.

112 Sleutelstad Leiden Schietpartijen en handgranaat in Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×