SOL-jongerenraad. (Foto: Roeland van Wely).

Jongerenraad SOL zoekt nieuwe leden die hun wijk willen vertegenwoordigen

De Leidse welzijnsorganisatie SOL werkt hard aan de totstandkoming van een Leidse jongerenraad. Daarvoor zijn ze dringend op zoek naar nieuwe leden. Het doel van de jongerenraad is om de wensen en behoeften van jongeren in de gemeente Leiden op te merken en om de jongeren te activeren. Per wijk kunnen twee of drie jongeren aanschuiven in de raad.

Het is volgens de organisatie de bedoeling dat de Leidse jongerenraad uit minimaal zes en maximaal twaalf leden bestaat. De leden mogen niet jonger dan zestien jaar zijn en niet ouder dan 27 jaar. Geslacht is niet belangrijk, maar wel wordt gezocht naar een juiste afspiegeling. Op dit ogenblik telt de net opgezette raad nog maar drie leden. Voor lidmaatschap van de raad is respect voor anderen van belang en doorslaggevend. Ook moet er bij de leden enige basiskennis aanwezig zijn van de wijk die zij vertegenwoordigen.


Finn en Naïm over de Leidse jongerenraad

Marinus Eybergen en Wietse Verhagen van SOL over SOL

De jongeren worden in de gelegenheid gesteld om bijvoorbeeld een eigen activiteit in de zomer te organiseren en mogen met de gemeente in gesprek gaan over verschillende thema’s. Ze worden begeleid door Marinus Eybergen en Wietse Verhagen van SOL. Zij geven aan alleen te ondersteunen en niet voor de jongeren te beslissen.

“Het is heel belangrijk dat jongeren inzien dat ze zelf verandering kunnen bewerkstelligen door lidmaatschap van de jongerenraad”, vertelde Naïm, zelf lid van de Leidse jongerenraad in het radioprogramma ‘De avond met Robbert‘. “We zoeken jongeren die iets willen betekenen voor de jongeren om hun heen en voor zichzelf. Alles is mogelijk. We willen een vertegenwoordiging uit alle wijken.” Jongeren kunnen zich aanmelden via een buurthuis of via de website van SOL.


Affiche SOL-Jongerenraad. (Afbeelding: PR).

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×