(Foto's: Chris de Waard).

Langegracht weer open voor autoverkeer

De Langegracht is weer geopend voor auto’s. Vrijdagmiddag om 16.00 uur werden de laatste afsluitingen verwijderd. Maandag start de inrichting van het Schuttersveld. Dat is het laatste deel van de Centrumroute die loopt tussen de treinstations Leiden Lammenschans en Leiden Centraal.

Doordat er vertraging is bij de levering van de klinkers die onder andere nodig zijn voor de stoepen, wordt daar de komende periode nog aan gewerkt. Naar verwachting is het straatwerk eind augustus helemaal klaar. Fietsers moeten hierdoor nog even om blijven fietsen.

Schuttersveld
In de tussentijd gaat aannemer KWS aan de slag met de herinrichting van het Schuttersveld. Omdat daar tijdens de werkzaamheden voor auto’s eenrichtingsverkeer wordt ingesteld, moet de Oude Herengracht in die periode open blijven om het centrum goed bereikbaar te houden. De werkzaamheden aan de Oude Herengracht kunnen daarom pas weer opgestart worden als het Schuttersveld klaar is. Omdat de werkzaamheden nieuwe omleidingen voor het verkeer tot gevolgd hebben, worden in het centrum de gele borden weggehaald of aangepast.

Het Schuttersveld wordt de komende maanden geschikt gemaakt voor een goede doorstroming van de bussen en de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers wordt verbeterd. Door het toevoegen van bomen en groene bermen wordt het Schuttersveld straks een groenere entree van de stad.

Impressies van het Schuttersveld zoals het er na de herinrichting uit moet zien.

Houtmarkt, Verversbrug en Oude Herengracht
Na het opknappen van de Langegracht waren eigenlijk de Houtmarkt, Verversbrug en Oude Herengracht aan de beurt. Omdat voor de herinrichting van de Houtmarkt en de Oude Herengracht veel klinkers worden gebruikt en de levering hiervan vertraagd en onzeker is, is besloten om die werkzaamheden uit te stellen. Dit betekent dat deze straten de komende tijd open blijven voor het verkeer. Dat zorgt ervoor dat de omgeving, waaronder de haven, goed bereikbaar blijft. De planning is nu om de werkzaamheden aan de Houtmarkt, Verversbrug en Oude Herengracht begin 2023 weer op te pakken.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×